“Leven doe je in het hier en nu. Daar wil ik de mens ontmoeten”

Ik ben op zoek gegaan naar de motivatie van mensen en naar het verschil in het beleven van dezelfde feiten. Wat beweegt iemand. Hoe komt iemand tot besluitvorming. Welk doel wordt nagestreefd. Hoe gaat dat, in het privé leven, tijdens een relatie, op het werk. Wat gebeurt er als je een traumatische ervaring hebt meegemaakt.
De praktijk van het leven heeft mij voor het grootste gedeelte gevormd. Eigen fouten en tekortkomingen onder ogen zien, levenservaring, werkervaring. Ik ben een mens- en relatiegericht type.
Dat brengt me ertoe mij te bewegen op het gebied waar individuele mensen zichzelf tegenkomen, in relatie met zichzelf, in relatie met een ander, met het leven, door een of meerdere traumatische ervaringen, op het werk etc. etc.
Vanuit mijn werkervaring als operationeel manager en later als personeelsmanager ben ik actief voor bedrijven als interim personeelsmanager / verzuimcoördinatie / verandermanagement en als trainer en coach.
Samen met mijn partner Géa werken we vanuit huis. Soms werken we aanvullend samen. We hebben beiden de filosofie dat we als mens een eenheid zijn van lichaam en geest, hart en ziel. Deze holistische visie is in overeenstemming met onze levensovertuiging. De mens is bedoeld om compleet te zijn en gemaakt om in relatie te leven.
Vanuit deze visie en achtergrond ontmoet ik de mens graag in het hier en nu.

Psychosociaal therapeut / lichaamsgerichte coach Piet Rouw (1959)
De mens, een geheel van denken en voelen, lichaam en geest, adem en stem, hart en handen. Dat bracht mij er toe om in het jaar 2000 een opleiding tot psychosociaal therapeut te volgen. Daarna heb ik me verdiept in bio-energetisch lichaamswerk.
Deskundigheid, integriteit en een soms frustrerende maar altijd liefdevolle benadering vormt de basis voor mijn praktijk voor psychosociale therapie.
We zijn allemaal bedoeld om in goede relatie met onszelf te leven en daardoor ook in relatie met de ander. De kern van veel problemen met jezelf of in je relatie met de ander heeft te maken met het ontkennen, verminderen of ontbreken van liefde.
Een mens voelt zich prettig als hij in evenwicht is met zichzelf. Soms is het evenwicht verstoord en kun je geen balans vinden. Je houdt jezelf op een bepaalde manier tegen en je raakt misschien verder uit je evenwicht. In de therapie ga je, kort gezegd, onderzoeken hoe je jezelf tegenhoudt en je gaat leren hoe je weer nieuw evenwicht in jezelf kunt brengen.

Verstandelijk inzicht alleen is hierbij meestal niet voldoende, vaak weet je met je verstand wel wat er aan de hand is, maar dat wil niet zeggen dat je het probleem kunt verhelpen. Daarom geef ik tijdens de therapeutische sessies veel ruimte voor gevoel en emotie. Bewustwording speelt hierbij een centrale rol, net zoals een sfeer van vertrouwen en veiligheid. Tijdens de therapie ga je steeds opnieuw ervaren wat er bij jou op de voorgrond staat. Je hoeft daarvoor niet diep in jezelf te graven, wat belangrijk is komt vanzelf naar de oppervlakte. Door te praten, door het gevoel en de emotie te beleven en door te luisteren naar de taal van je lichaam leer je jezelf beter kennen.

Ook je reactiepatronen, je valkuilen en je vermijdingen horen daarbij. Al ervarend en experimenterend kun je ontdekken wanneer en hoe je jezelf blokkeert. Ook kun je op deze manier je kracht, je energie en je verborgen kwaliteiten leren ontdekken en gebruiken.
Al doende ga je uitzoeken en leren hoe het anders kan. Zo kun je komen tot het zetten van nieuwe stappen, tot een nieuw evenwicht.
Graag loop ik in een therapeutisch proces een tijdje mee in het leven van een mens. De mens die zijn autonomie wil weer hervinden.