onze eerste leraar is ons lijf

Individueel lichaamsgericht coachingstraject 

Jouw lichaam weet meer van je dan je mogelijk veronderstelt. Het is een bron van wijsheid die je altijd bij je hebt. Deze wijsheid wordt vaak genegeerd. Juist het omarmen van je lichaamssignalen brengt je dichterbij je zelf, je energie en je gezondheid. Het leven is soms ingewikkeld en je kunt trauma’s oplopen.

Luisteren naar je lijf gaat verder dan wilskracht gebruiken of geforceerd een probleem aanpakken. Als je voorbijgaat aan wat jouw lichaam nodig heeft, kan dat de nodige klachten veroorzaken zoals stress, overprikkeling, psychosomatische klachten, burn-out, angsten, onzekerheden, ontevredenheid of zelfs ziekten.

Luister naar je lijf. Lichaamssignalen zijn signalen die aangeven dat de energie geblokkeerd is. In plaats van ons lichaam te omarmen zijn we eerder geneigd ons lichaam te verwaarlozen. Pijn onderdrukken door pillen te slikken, diëten te volgen, te veel sporten. We zijn meesters in het aanleren van overlevingsmechanismen.

Tijdens lichaamsgerichte coaching zoeken we naar de vastzittende energie. Die weer losmaken brengt je naar kracht en levensvreugde.

Hoe ga ik te werk
Tijdens coaching met het lichaam als uitgangspunt luister ik naar het verhaal dat jouw lichaam vertelt. Jouw adem, jouw (ont)spanning, jouw bewegen en hoe je reageert op aanraking. We zoeken naar wat bij jou past en nodig is. In deze diepere kennismaking met je lichaam ga je emoties en grenzen leren ontdekken, en blokkades bevrijden. Dit geeft nieuwe inzichten en richting aan je leven.

Waarmee kan je bij mij terecht?

Fysieke en/of mentale klachten komen voort uit een disbalans in het leven en/of het gebrek aan contact met je eigen lichaam. Iedereen met stressklachten, burn-out verschijnselen, ziektes zonder duidelijke diagnose, hoog sensitiviteit, angsten, slapeloosheid, een laag zelfbeeld, psychologische klachten, vermoeidheid die niet verklaarbaar is, energiebeperkingen, of gewoon algeheel ontevreden en ongelukkig zijn, hebben baat bij lichaamsgerichte coaching. Als je de stap hebt gezet, is er alleen nog beweging voorwaarts.

Je béter gaan voelen begint bij het beter gaan vóelen.

Lichaamsgericht werken zorgt ervoor dat je meer gaat voelen wat er van binnen speelt, dat is niet altijd comfortabel maar zorgt er wel voor dat je jezelf goed leert kennen. Je komt meer in contact met hoe spanning en ontspanning voelt in je lijf. Wat emoties zijn en hoe emoties voelen. En je voelt beter wat je behoeftes zijn.
Ik ontmoet je waar jij bent, ga samen met jou op onderzoek uit, met nieuwsgierigheid naar wat jouw lijf je te vertellen heeft. Je lijf weet precies wat je nodig hebt, je hoeft alleen maar te luisteren. En dit hoef je niet alleen te doen, dit doen we samen.

Ik help je graag om te ontdekken wat je nodig hebt om dichterbij jezelf te kunnen blijven.

Werkwijze

We beginnen altijd met een intake brengen in kaart wat jouw behoefte is. Per sessie kijken we wat er bij jou op dat moment op de voorgrond staat en waar je behoefte aan hebt. Jij weet zelf het beste wie je bent en wat je nodig hebt, ik help je om daar weer mee in contact te komen. Na vier sessies kijk ik graag met jou of het bij je past, we op de goede weg zijn of dat er nog iets bijgesteld moet worden. Als coach ben ik betrokken, sta ik met beide voeten op de grond, maak ik écht verbinding en heb ik een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Ik maak gebruik van aardings- en ademhalingsoefeningen vanuit bio-energetisch werken om meer contact met je lichaam te krijgen, spanning te ontladen, emoties te reguleren en meer energie te ervaren.