Individueel lichaamsgericht coachingstraject 

Ons lichaam weet meer van ons dan we veronderstellen. Het is een bron van wijsheid. Deze wijsheid wordt vaak genegeerd als we in trajecten van psychosociale ondersteuning komen.

Luisteren naar je eigen lichaam gaat verder dan wilskracht gebruiken of geforceerd een probleem aanpakken. Als we voorbijgaan aan onze verlangens en wensen kan dat de nodige klachten veroorzaken zoals stress, burn-out, angsten, onzekerheden, ontevredenheid of zelfs ziekten.

Luisteren naar je lichaam. Lichaamssignalen zijn signalen die aangeven dat de energie geblokkeerd is. In plaats van ons lichaam te omarmen zijn we eerder geneigd ons lichaam te verwaarlozen. We zijn meesters in het aanleren van overlevingsmechanismen. Hierdoor leven we in schijnbaar genezende patronen.
Juist het omarmen van je lichaamssignalen brengt je dichterbij je zelf, energie en gezondheid.
Het leven is soms ingewikkeld en we lopen trauma’s op. We vechten ons er vaak doorheen. We leven in beperkende overtuigingen of hardnekkige gewoontes. Tijdens lichaamsgerichte coaching zoeken we naar de vastzittende energie. Die weer losmaken brengt je naar kracht en levensvreugde.

Hoe ga ik te werk
Tijdens coaching met het lichaam als uitgangspunt luister ik naar het verhaal dat jouw lichaam vertelt. Jouw adem, jouw ontspanning, jouw bewegen en hoe je reageert op aanraking. We zoeken naar wat bij jou past en nodig is. In deze diepere kennismaking met je lichaam ga je emoties en grenzen leren ontdekken, en blokkades bevrijden. Dit geeft nieuwe inzichten en richting aan je leven.

Voor wie?
Voor iedereen. Fysieke en/of mentale klachten komen voort uit een disbalans in het leven en/of het gebrek aan contact met je eigen lichaam. mensen met stressklachten, burn-out verschijnselen, ziektes zonder duidelijke diagnose, hoog sensitiviteit, angsten, slapeloosheid, een laag zelfbeeld, psychologische klachten, vermoeidheid die niet verklaarbaar is, energiebeperkingen, of gewoon algeheel ontevreden en ongelukkig zijn, hebben baat bij lichaamsgerichte coaching. Als je de stap hebt gezet, is er alleen nog beweging voorwaarts.